Energietransitie

Hoe ver staat België in de energietransitie?

laadpunt haven Antwerpen
laadpunt haven Antwerpen foto: Port of Antwerp

Milence opende recent het grootste oplaadpunt voor elektrische zware voertuigen in Europa, namelijk in het Antwerpse havengebied. Dit laadstation is een belangrijke stap in de richting van klimaatneutraliteit binnen de logistieke en transportsector. Maar hoe ver staat België nu in de energietransitie? We praten met Koen Noyens, Hoofd Public Affairs bij Milence.

Een recente studie van het Federaal Planbureau onderzocht de toekomst van energievoorziening en -vraag in België, met als doel te beoordelen of het land zijn Europese doelstellingen voor 2030 en 2050 kan halen. Wat zijn volgens u de belangrijkste conclusies van de studie?

Verder lezen?

Registreer nu om meer gratis artikelen te lezen.

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals