Skip to content Skip to navigation

Station

UNITI expo 2018 wordt groter dan ooit

UNITI expo 2018

UNITI expo, één van de belangrijkste Europese vakbeurzen  voor de brandstoffenretail en de carwashindustrie, telt dit jaar ruim 20% meer beursoppervlakte dan tijdens de vorige editie.
Het tweejaarlijkse event, dat van 15 tot en met 17 mei 2018 in het Duitse Stuttgart wordt georganiseerd, biedt professionals uit de bovenvermelde sectoren om elkaar gedurende drie dagen te ontmoeten en zaken te doen in een internationale context.

Bereid je nu al voor op de komende editie van de vakbeurs Service Station, Shop & Carwash

Service Station, Shop & Carwash

Van zondag 25 maart tot en met woensdag 28 maart 2018 wordt de vakbeurs Service Station, Shop & Carwash in Brussels Expo georganiseerd. Sinds 2012 is deze beurs geïntegreerd in de vakbeurs AutoTechnica, die tegelijkertijd wordt georganiseerd.

euroShell-klanten kunnen voortaan CO2-uitstoot compenseren

Shell

Shell lanceert in België een duurzame service waarmee houders van een Shell tankkaart, de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen compenseren. Accenture BeLux maakt als eerste klant gebruik van deze nieuwe dienst. De service is gekoppeld aan de Shell Card en werkt in drie stappen. Allereerst geeft Shell haar klanten inzicht in hun CO2-emissies. Vervolgens wordt gekeken hoe de uitstoot gereduceerd kan worden, bijvoorbeeld door verandering van rijgedrag.

Toyota stopt in Europa met de verkoop van dieselauto’s

Toyota Camry

De Japanse autobouwer zal nog dit jaar in Europa stoppen met het aanbieden van diesels voor de markt van personenwagens. De reden voor deze beslissing is volgens Toyota de dalende vraag naar diesels. Toyota België bevestigt de uitfasering van het dieselaanbod voor personenwagens, maar geeft aan dat deze beslissing geen grote impact voor de onderneming zal hebben. “Meer dan de helft van de verkochte Toyota- personenvoertuigen in België zijn hybridewagens, benzine vertegenwoordigt ongeveer 40 procent. Dieselauto’s zijn goed voor minder dan 10 procent van de voertuigen die we verkopen.

Total lanceert de TOTAL eWallet

Total

Total lanceert, in samenwerking met Worldline, Europees leider in de sector van de betaal- en transactiediensten, ‘TOTAL eWallet’, een 100% digitale en geconnecteerde oplossing waarmee automobilisten via hun mobiele telefoon met een paar klikken kunnen tanken en betalen. Deze innovatie wordt voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waar alle wereldspelers van de mobiele sector van 26 februari tot 1 maart bijeenkomen.

XL ROC (G&V Energy Group) wint Trends Gazellentrofee in categorie ‘Middelgrote ondernemingen’

XL ROC

In twee decennia tijd is G&V Energy Group uit Kuurne geëvolueerd van een klassiek petroleumbedrijf tot een geïntegreerde retailgroep.  2012 was een cruciaal jaar voor G&V want toen besliste multinational ExxonMobil om het beheer van zijn Belgische Esso-stations over te laten aan derden. In een eerste fase kreeg G&V Energy Group de uitbating van 44 tankstations in de regio Brussel-Henegouwen in handen. Later volgde er nog een pakket van 36 stations in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en 5 bemande stations in de provincie Antwerpen.

Pagina's