Skip to content Skip to navigation

Tegen 2021 zijn 220 tankstations van Total Belgium uitgerust met zonnepanelen

De groep Total kondigt aan dat het in de periode 2017 - 2021 fors investeert om zijn energiefactuur te reduceren. In totaal worden, gespreid over een periode van 5 jaar, wereldwijd meer dan 5.000 tankstations en 110 industriële sites uitgerust met zonnepanelen. Dit stemt overeen met een geïnstalleerd vermogen van 200 MWp, genoeg om een stad van 200.000 inwoners van energie te voorzien. In België worden in totaal zo’n 220 tankstations met zonnepalen uitgerust.

Tot nu toe werden meer specifiek in ons land reeds meer dan 20 tankstations voorzien van zonnepanelen. En in de volgende 4 jaren komen hier telkens nog zo’n 50-tal stations per jaar bij. Tegen 2021 zal hierdoor bijna 50% van het netwerk voorzien zijn van zonnepanelen. Dit betekent voor België een investering van meer dan €10 miljoen gespreid over 5 jaar. Per locatie streven we naar een gemiddeld vermogen van 30 kWp.

In 2017 (20 stations in België) werd voor de installatie en de levering van de zonnepanelen respectievelijk beroep gedaan op lokale en globale partners. De levering gebeurde door Sunpower, filiaal van de Total groep en tevens tweede grootste producent van zonnepanelen ter wereld. Ook voor de verdere installaties zal prioritair met lokale partners gewerkt worden.

Paul Mannes, CEO van Total Belgium bevestigt: “Met deze zware investering in zonnepanelen toont Total eens te meer aan dat het resoluut de weg van de hernieuwbare energie is ingeslagen en dat ze haar slogan Committed to Better Energy elke dag opnieuw realiseert.”