Skip to content Skip to navigation

Micrelec zet een nieuwe stap in e-mobility

Micrelec

Eerder dit jaar sloot Micrelec een overeenkomst met Blue Corner voor het onderhoud en beheer van AC chargers, zogenaamde ‘trage’ laadpalen die terug te vinden zijn op publieke plaatsen, parkings en bedrijven.
Nu zet Micrelec een volgende stap en gaat voor Blue Corner ook de support verzorgen voor DC chargers of ‘snelladers’, die gezien de steeds groter wordende batterijen in elektrische voertuigen almaar belangrijker worden.  Deze snelladers zijn aanzienlijk complexer dan de trage laadpalen. Om dit op te vangen zullen de medewerkers van Micrelec hiervoor een specifieke training volgen. Met deze stap verstevigt Micrelec haar positie in deze markt waarvan algemeen verwacht wordt dat ze de komende jaren sterk zal groeien.
Verder vernamen we dat  Micrelec  in samenwerking met Kwalyo een pilot startte voor mobile payment in België. Met deze service, CarPay-Diem genaamd, kan een klant op een eenvoudige en comfortabele wijze tanken en betalen met een smartphone en krijgt een tankstationuitbater nieuwe, moderne middelen in handen om in contact te treden met zijn klanten. Het doel van deze pilot is het testen van de technische infrastructuur en het optimaliseren van de gebruikservaring. Deze zomer zal de pilot worden uitgebreid en Micrelec verwacht later dit jaar deze nieuwe service aan haar klanten te kunnen aanbieden.

Bijgaande video biedt alvast meer informatie: 

CarPay-Diem Introduction