Skip to content Skip to navigation

lezersenquête Service Station Magazine

ExxonMobil verkoopt Duitse Esso-stations aan EG Group

ExxonMobil kondigde eind november 2017 aan dat het een strategisch partnerschap sloot met EG Deutschland GmbH, een dochteronderneming van EG Group Ltd uit het Verenigd Koninkrijk, om het Esso merk in Duitsland uit te breiden. Binnen de overeenkomst verkoopt ExxonMobil zijn ongeveer 1.000 Esso tankstations aan EG Group en zet het zijn activiteiten om naar het merkgroothandelsmodel dat al bestaat in andere Europese markten en Noord-Amerika. Het bedrijf blijft door ExxonMobil geleverde SynergyTM-brandstoffen en smeermiddelen van het merk Mobil verkopen op de stations van Esso.

Plannen voor nieuwe megacarwash in Zaventem voor de derde maal naar de prullenmand verwezen

De plannen voor de bouw van een megacarwash aan de Leuvensesteenweg in Zaventem/Nossegem mogen voorgoed opgeborgen worden nadat deze al voor de derde keer op een ‘njet’ stuitten van het gemeentebestuur van Zaventem. Reden voor de weigering is de vrees voor nog meer files en ongelukken op de nu al zeer drukke weg. PVG Projects, dat de aanvraag indiende, is reeds het tweede bedrijf dat zijn tanden stukbijt op het verkrijgen van de nodige vergunningen. Voorheen kreeg Conimmo NV al twee maal te horen dat de vergunning geweigerd werd.

EDF Luminus en Q8 bouwen mee aan Europees netwerk van 300 snelladers voor elektrische wagens

EDF Luminus plaatst in België 18 snelladers op terreinen van Q8 en nog eens 7 bij Decathlon, als onderdeel van een Europees snellaadnetwerk. In Oostende heeft Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse regering en minister van Begroting, Financiën en Energie, vandaag dit netwerk officieel ingehuldigd.

LIQAL en TSG slaan handen ineen op het gebied van LNG-tanktechnologie

LIQAL en Technical Service Groep (TSG), voorheen bekend als Tokheim Solutions, hebben een samenwerking gesloten voor de vermarkting en de service van dispensers en tanksystemen voor de schone transportbrandstof vloeibaar aardgas (LNG).

Illegale handcarwashes eindelijk aangepakt

Na jarenlange klachten vanuit de reguliere carwashsector zal er nu toch paal en perk gesteld worden aan de activiteiten van illegale handcarwashes. De voorbije zomer bleek uit onderzoek al dat 1 op de 4 werknemers in de sector van de handcarwashes niet in orde is. De illegale praktijken zijn al jaren een doorn in het oog van de reguliere carwashes, die wél alle regels volgen en ook in orde moeten zijn met de strenge milieuwetgeving.

Boegbeeld van Power Oil is niet meer

Arnold Dewulf, de drijvende kracht achter energiebedrijf Power Oil, is onverwachts overleden. De Wevelgemse ondernemer werd 76 jaar oud. Hij stond bekend als een aimabele familieman, die erin slaagde de bescheiden handel in olieproducten van zijn vader uit te bouwen tot een West-Vlaams succesverhaal. Arnold Dewulf wou vooral een onafhankelijke koers blijven varen en uit de handen van multinationals blijven, wat hem ook gelukt is. Zijn succesverhaal begon in de jaren 90 toen hij de vroegere BP-stations stelselmatig overnam en omdoopte tot Power stations.

Tokheim Solutions Belgium nv wordt TSG Belgium nv

Tokheim Solutions Belgium nv zal per heden verder gaan onder een nieuwe naam: TSG Belgium nv, waarbij TSG staat voor Technical Services Group. Deze internationale groep, waar de huidige organisatie reeds geruime tijd deel van uitmaakt, is ’s werelds belangrijkste leverancier van apparatuur en services aan benzinestations en oliemaatschappijen in Europa en Afrika. Zij biedt haar cliënteel een compleet pakket aan, gaande van benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren en tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige AdBlue-oplossingen.